Strängnäs fortsätter att vara en del av Fibra

SEVAB:s styrelseordförande Jan Heiniö och Fibras vd David Hjälmgården Bild: MärlarEnergi/Mynewsdesk

Under 2019 har SEVAB Strängnäs Energi AB arbetat med frågan om hur det kommunala stadsnätet ska drivas i kommunen. Arbetet resulterade i beslutet att SEVAB fortsätter samarbetet i Fibra tillsammans med Mälarenergi AB och Hallstahammars kommun.

Det innebär att SEVAB behåller Fibra som stadsnätsoperatör för stadsnätet i Strängnäs och att de stannar kvar som delägare i bolaget.

”Det känns fantastiskt roligt att fortsätta samarbetet med SEVAB Strängnäs Energi AB. Tillsammans kan vi nu fortsätta att utveckla stadsnätet som en enhet i Strängnäs, Västerås och Hallstahammar. Det finns en styrka i att vårt stadsnät spänner över en större geografisk yta och att vi kan erbjuda tjänster till andra operatörer och företag i en större region. De höga krav som ställs på digitalisering inom t.ex. kommunal verksamhet och inom vårdsektorn tillsammans med de ökade säkerhetskraven på operatörsverksamheten förutsätter att vi samarbetar så att vi kan bygga säkra och robusta nät som möjliggöra framtidens tjänster”, säger David Hjälmgården, VD på Fibra.

” För SEVAB innebär det att vi tryggar utvecklingen av vårt stadsnät och att vi kan dra fortsatt nytta av att vara en del av ett större nät med betydande marknadspåverkan. Genom samarbetet i Fibra skapar vi goda förutsättningar för en fortsatt digitalt utveckling i kommunen. För kunderna i stadsnätet innebär det att de fortsatt får tillgång till ett bredbandsnät med ett brett tjänsteutbud, låga priser och en hög tillgänglighet”, säger Jan Heiniö, Styrelseordförande SEVAB Strängnäs Energi AB.