Garo levererar laddboxar till Vattenfall

Bild: Garo.

Garo har ingått ett ramavtal med Vattenfall avseende leverans av den smarta laddboxen GLB+. Avtalet omfattar Norge, Nederländerna, Storbritannien samt Sverige. Ramavtalet löper under 18 månader varpå det kan förlängas i upp till ytterligare två år.

- Vattenfall har ambitiösa planer att fortsätta möjliggöra omställningen till eldrivna transporter genom att stadigt växa tillsammans med partners och bygga ut laddinfrastrukturen i nordvästra Europa. Som en av de ledande tillverkarna av produkter för laddinfrastruktur gläds vi över samarbetet med Vattenfall, säger Patrik Andersson, VD och koncernchef för Garo.

GLB+ är en smart, OCPP-kompatibel laddbox för flerfamiljsbostäder, arbetsplatser och offentlig miljö. Laddboxen har många smarta funktioner såsom inbyggd lastbalansering för att optimera laddningen mot de lokala elnätens kapacitet samt stöd för den nya ISO-standarden Plug&Charge. Laddboxen kommer att kopplas upp mot Vattenfalls molntjänst för laddning InCharge vilket möjliggör betalning, fjärrstyrning och driftövervakning.