Dacia startar en billig elbil 2020/2021

Denna Daciamodell är ännu inte helelektriskt driven, men i år presenteras en helelektrisk prototyp av den rumänska biltillverkaren. Foto: Creative Commons, kredit: GoranH

Rumäniens bilproducent Dacia kommer att lansera en 100 procent elektriskt driven bilmodell sannolikt fram till åren 2020-2021, men prototypen kommer att presenteras redan 2019, informerade tidskriften Sport.ro enligt Daily Express.

Enligt den brittiska publikationen kommer den första versionen av Dacia-elbilen att ha ett batteri, som möjliggör en körsträcka på ungefär 160 kilometer på en laddning. Fordonet kommer att ha ett överkomligt pris - vilket gör bilen till det bästa alternativet för vardagligt bruk. Med tanke på räckvidden lämpar bilen bäst för pendling. Många bilköpare klagar över dagens dyra elbilar, men Dacia skulle snabbt kunna lösa detta problem, kommenterade Daily Express.

År 2019 kommer att vara en brådskande tid för elbilsindustrin, med många tillverkare redo att lansera nya elbilsmodeller med ökade kördistanser och billigare priser. Trots dessa förändringar är elbilar inte billiga. Det är ett problem som Dacia vill lösa på kortast möjliga tid.

Dacia-fabriken i Rumänien ökade produktionen med 6,8 procent år 2018