Enequi lanserar uppdaterad QuiPower-plattform

Bild: Enequi

Enequi tar energilagring och energikontroll till nästa nivå genom att uppdatera QuiPower-plattformen med fler funktioner och valmöjligheter, som ökar energikomforten för kunden.

Energimarknaden är under kraftig tillväxt och ständig förändring, inte minst med tanke på de krav som ställs för att göra energi- och klimatomställningen möjlig. Enequi har sedan bolaget grundades haft siktet inställt på den europeiska marknaden. För att möjliggöra en kraftfull expansion och ett långsiktigt produkt- och tjänsteerbjudande har QuiPower-plattformen nu genomgått en större förändring.

– Det ligger ett intensivt arbete bakom den nyutvecklade QuiPower-plattformen och vi ser med spänning fram emot hur marknaden tar emot den. Den visuellt tydligaste förändringen är att vi nu erbjuder energilagring baserat på två olika batteritekniker, Hydride och Litium. Men den allra största förändringen är QuiPower Core - hjärnan i det nya systemet, som möjliggör avancerad energikontroll och som är enkel för användaren då den är helt automatiserad, säger Julia Erikson, marknadschef på Enequi.

Genom att kombinera en mångfald av energistyrningsfunktioner ger QuiPower användaren mer kontroll och färre överraskningar, både vad gäller tillgång till energi och kostnaden på elräkningen.   

– I uppdateringen av plattformen har vi lagt stort fokus på intelligent effekttoppskapning, eftersom det är där vi kan skapa störst kundnytta och bidra till att mer pengar finns kvar i plånboken i slutet av månaden, samtidigt som det hjälper elnätet på samhällsnivå. Som alltid är det dock helheten i systemet som gör det riktigt bra. QuiPower-plattformens unika förmåga att kombinera flertalet energistyrningsfunktioner, anpassade efter varje kundsituation, gör att det automatiskt optimerar fastighetens energianvändning såväl för villor som för större fastigheter, säger Vladimir Vujic, teknisk chef på Enequi.