Maersk Drilling vinner långt kontrakt i Nordsjön

Maersk Drillings borrtorn i Gallant-fältet. Foto: Maersk Drilling

Kontraktet förväntas träda i kraft i juli 2022, då Maersk Reacher kommer att utföra uppdrag för Total Energies E&P Denmark under de kommande 21 månaderna.

Maersk Drilling har säkrat arbete under tre fjärdedelar av ett år för jack-up riggen Maersk Reacher i den danska delen av Nordsjön.

Kontraktet förväntas träda i kraft i juli 2022, där Maersk Reacher kommer att utföra en uppgift för Total Energies E&P Denmark under de kommande 21 månaderna.

Det framgår av ett börsmeddelande från Drilling. I kontraktet ingår även möjlighet till förlängning med ytterligare 27 månader.

- Vi är glada över att kunna bygga vidare på vårt mångåriga samarbete med Total Energies genom att lägga till detta långtidskontrakt, vilket innebär att två av våra riggar kommer att arbeta för Total Energies i danska vatten i år, säger Claus Bachmann, chef för Nordsjön vision i Maersk Drilling.

Maersk Reacher utför just nu uppdrag åt norska Aker, men har blivit ledig efter att Drilling och Aker tidigare i veckan kommit överens om att byta borriggar från slutet av februari, där Maersk Reacher kommer att ersättas av lågutsläppsriggen Maersk Integrator. Parallellt förlängdes också kontraktet med Aker med åtta månader fram till januari 2023.

Värdet på Maersk Reachers nya kontrakt med TotalEnergies framgår inte av börsmeddelandet.