TPER Bologna förvärvar 7 (+20) VDL-e-bussar

Bolognas jungfruresa med e-bussar har inletts. Foto: VDL

Italienska kollektivtrafikbolaget TPER i Bologna (Italien) har tagit sitt första steg i den elektriska omvandlingen av stadens kollektivtrafiksystem (efter utplaceringen av två korta Iveco e-bussar) med nytt köp av 7 VDL Citeas.

Detta markerar starten på ett långsiktigt partnerskap mellan TPER och VDL Bus & Coach, som skulle kunna resultera i introduktion av 20 elektriska stadsbussar.

Leveransen av 7 SLF-120 Electric Citeas till TPER i Bologna är VDL Bus & Coach andra e-mobilitetsprojekt i Italien, I maj 2020 levererades två elektriska Citeas som skulle pendla mellan parkeringsplatserna och terminalerna på Milano Malpensa flygplats.

Bolognas jungfruresa med e-bussar:

VDL Citeas kommer ut på Bolognas gator 2022. Som huvudstad i Italiens Emilia-Romagna-region ligger Bologna bland de tio största städerna i Italien med nästan 400 000 invånare.

Nya VDL Citeas kommer att köras på Bolognas busslinjer 28 och T1. Detta är ett avgörande projekt för VDL Bus & Coach, som ansvarar för leverans av fordonen och genomförandet av laddningsinfrastrukturen. SLF-120 Electric Citeas har ett 350 kilowatt starkt batteripaket och 31+2 säten, med ytterligare kapacitet för 49 stående passagerare. TPER -depån kommer att innehålla laddare så att 3 bussar kan laddas samtidigt. VDL Bus & Coach samarbetar med Heliox.

- Städer i Italien övergår alltmer till hållbar kollektivtrafik, säger Massimiliano Costantini, VD för VDL Bus & Coach Italia.

- Denna order stärker vårt fotfäste på marknaden, vilket talar för vår ambition att spela en stor roll i Italias övergång till nollutsläpps kollektivtrafik, säger Constantini.