Stigande produktion i Libyen och Iran sänker oljepriserna

Gastankar i staden Karlruhes oljeraffinaderi. Foto: Wikimedia, kredit: Ikar.us

Precis som på torsdag den 1 oktober tar oljepriset ytterligare ett dyk på fredag ​​morgon den 2 oktober. Den amerikanska WTI-oljan handlades till 38,29 dollar.

- Det ser inte bra ut för olja ... produktionen ökar medan efterfrågan har dåliga utsikter, skriver ANZ Research.

- Oljepriserna sjunker för andra dagen i rad då en försämring av koronapandemin och tillhörande begränsningar hotar, skriver Reuters.

Den här veckan har den amerikanska oljan sjunkit med nästan 5 procent, medan Brent går mot ett fall på ytterligare 3 procent. för andra veckan i rad.

"Det ser inte bra ut för olja ... produktionen ökar medan efterfrågan har dåliga utsikter", skrev ANZ Research i en anteckning enligt Reuters.

I september ökade råoljeproduktionen vid Organisationen för oljeexportländerna, Opec, med 160 000 fat om dagen jämfört med föregående månad, enligt ett uttalande från Reuters.

Ökningen kommer främst från produktion i Libyen och Iran, som är OPEC-medlemmar, men undantagna från avtalet mellan OPEC-länderna och dess allierade om att hålla produktionen nere.

Samtidigt har antalet bekräftade koronafall ökat till mer än 34 miljoner. över hela världen, vilket är cirka 2 miljoner. mer än förra veckan, enligt Reuters. Det globala antalet dödsfall på grund av koronainfektioner översteg 1 månad. människor och flera länder har infört restriktioner och funderar på avstängningar, vilket hotar efterfrågan på olja.