Eitech energieffektiviserar Motala Lasarett

Eitech har fått ett nytt uppdrag från Region Östergötland vilket avser en komplett ombyggnad av nuvarande elkraftförsörjning på lasarettet i Motala. Ordervärdet uppgår till drygt 20 miljoner svenska kronor.

Den befintliga kraftförsörjningen på lasarettet är över 25 år gammal vilket ska resultera i en begränsad kapacitet och svårigheter att få tag i reservdelar.

För Eitechs del påbörjas projektet nu i höst och färdigställs i december 2018. Lasarettets nya och moderna kraftförsörjningssystem är då uppgraderat med ett nytt högspänningsställverk, nytt reservkraftaggregat, sex stycken nya transformatorer, 10 stycken lågspänningsställverk, elcentraler, ombyggnad av fyra stycken befintliga reservkraftaggregat samt ett nytt nätstyrnings- och övervakningssystem.

– Det ställs höga krav på vårt arbete som genomförs med sjukhuset i full drift och även omfattar rivning av det gamla kraftförsörjningssystemet i sin helhet förutom fyra stycken reservkraftaggregat. Tillsammans med beställaren optimerar vi den nya anläggningen för att skapa goda förutsättningar till framtida utbyggnader av systemet, förklarar Kristian Kassow, enhetschef Eitech Electro AB i Norrköping.