Stena Recycling i avtal med Nybro Energi

Foto: Nybro Energi

Stena Recycling har inlett ett avtal med Nybro Energi och ska förse det nya kraftvärmeverket med bränsle i form av avfall. Kraftverket ska stå för cirka 70 procent av Nybro stads värmebehov och cirka 25 procent av elbehovet. Verket tas i drift år 2016 och Stena Recycling ansvarar för bränsleförsörjning, mottagning, förbehandling och kvalitetskontroll av avfallet.

- Jag är mycket nöjd med att inleda ett samarbete med Stena Recycling AB som har stor kunskap och lång erfarenhet av återvinning av en mängd olika fraktioner. I och med samarbetsavtalet kan Nybro Energi och Stena Recycling dra nytta av varandras kompetenser för att optimera resurserna i form av miljöanpassade återvinningslösningar för såväl material som energi, säger Håkan Dahlgren vd för Nybro Energi, i ett pressmeddelande.

- Jag är glad och stolt över förtroendet vi får genom det här avtalet. Vi är Sveriges ledande återvinningsföretag och tillsammans med Nybro Energi, som jobbar intensivt för en miljömässig och effektiv energianvändning, kommer vi gemensamt att kunna minska avfallets belastning på miljön, säger Kristofer Sundsgård, COO Stena Recycling AB, i ett pressmeddelande.