Skånska Energi ändrar ägarstruktur

Foto: Skånska Energi

Under hösten har ägarstrukturen i Skånska Energi förändrats från nästan 1 700 aktieägare till två större: Kraftringen med 67 procent av aktierna och Infranod med 26 procent. Skånska Energi är fortfarande Skånska Energi, en komplett energikoncern med 100 procent förnybar energi från sol och vatten.

Vid en extra bolagsstämma den 29 november valdes en ny styrelse för Skånska Energi AB, som en följd av de förändrade ägarförhållandena i bolaget som skett under hösten. Kraftringen Energi AB äger nu 67,55 procent av aktierna i Skånska Energi och Infranode 26,35 procent. En stor skillnad jämfört med tidigare, per den 31 december 2017, då Skånska Energi hade 1 697 aktieägare

– Den nya ägarstrukturen påverkar inte vår dagliga verksamhet och våra kunder berörs inte av förändringarna. Vi fortsätter vara Skånska Energi och i praktiken har inget förändrat för oss. Med Kraftringen och Infranode har vi nu två stora ägare med bred kunskap och erfarenhet av energibranschen, säger Skånska Energis vd Marianne Sernevi.

Skånska Energi är fortfarande Skånska Energi