Semco tecknar nytt kontrakt om bemanning med Equinor

I kontraktet ingår uthyrning av offshoresjuksköterskor för Equinors installationer på norska kontinentalsockeln. Foro: Equinor

Nytt ramavtal med Semco Maritime bemannar Equinor-installationer i Nordsjön med offshoresjuksköterskor.

Semco Maritime har tecknat ett nytt ramavtal med norska Equinor för de kommande fyra åren. Det skriver ingenjörs- och serviceföretaget i ett uttalande. 

Arbetsuppgifterna för en offshore sjuksköterska innebär att tillhandahålla medicinsk vård för medlemmar av besättningen på en oljerigg, borrskepp eller annan offshoreinstallation. I denna position arbetar sköterskan offshore i flera veckor åt gången, och man har alltid jour på riggen.

Praktiserades sedan 2014

I kontraktet ingår uthyrning av offshoresjuksköterskor för Equinors installationer på norska kontinentalsockeln.

Ett avtal som Semco och Equinor har praktiserat sedan 2014. Med det nya ramavtalet pågår samarbetet till januari 2027.

Viktigt kontrakt för Semco

Senior vicepresident för offshore marin och rigg på Semco Maritime, Nikolaj Vejlgaard, tackar både onshore- och offshorebesättningar för deras insatser framöver.

- Detta är ett viktigt kontrakt för Semco Maritime och vi är stolta och ödmjuka över det förtroende som Equinor nu visar genom att tilldela oss ett nytt ramavtal. Vi ser fram emot att vidareutveckla den professionella relationen med Equinor under de kommande åren, säger Vejlgaard i tillkännagivandet.

Källa: Semco Maritime