Prisras inför nästa stora amerikanska havsbottenauktion

Illustration om vindkraftsprojekt vid amerikanska östkusten. Bild: BOEM

Auktionen gällde bland annat två licenser i Carolinas där en ny aktören och en ny storaktör inom amerikansk havsvindsenergi är aktiva.

Allt är relativt. För åtta år sedan kunde den amerikanska federala myndigheten Boem praktiskt taget inte sälja så mycket som en soppsked av sin havsbottensareal till vindkraftsutvecklare till havs.

Vid New York Bights senaste auktion köade villiga anbudsgivare redo att kasta bort drygt 4 miljarder dollar för möjligheten att få bygga vindkraftsparker till havs utanför USA:s östkust.

Carolina Long Bay Offshore Wind Lease Sale startar

US Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) kommer att öppna försäljningen för två havsbaserade vindenergiområden i Carolina Long Bay, från och med när upp till 16 förkvalificerade anbudsgivare kommer att tävla om hyresrättigheterna för blocken OCS-A 0545 och OCS-A 0546.

Området som auktioneras ut är Wilmington East Lease Area, offshore North Carolina och South Carolina, som täcker 110 091 tunnland i Carolina Long Bay och kan rymma minst 1,3 gigawatt installerad havsbaserad vindkapacitet.

BOEMs Offshore-vindenergiauktion, som kommer att ge havsvindkraftsutvecklare chans att bjuda på ett och annat nytt innehåller flera bestämmelser som är utformade för att främja utvecklingen av en robust inhemsk amerikansk försörjningskedja, främja flexibilitet i överföringsplanering och uppmuntra projektarbetsavtal.

Bland villkoren kommer BOEM att erbjuda en kredit på 20 procent till anbudsgivare om de förbinder sig att investera i program som kommer att främja amerikansk havsbaserad vindenergiutbildning eller utveckling av leveranskedjan.

Byrån har förkvalificerat 16 utvecklare för Carolina Long Bay-auktionen:

547 Energy LLC

Arevia Power LLC

Avangrid Renewables, LLC

BP US Offshore Wind Energy LLC

Invenergy Long Bay Offshore LLC

Carolina Offshore Wind LLC

Duke Energy Renewables Wind, LLC

EDF Renewables Development, Inc.

JERA Renewables NA, LLC

Masdar Offshore Wind Americas LLC

MRP Offshore Wind Farm LLC

Ørsted North America Inc.

OW North America Ventures LLC

RWE Offshore Wind Holdings, LLC

Shell New Energies US LLC

TotalEnergies Renewables USA, LLC

Wilmington East Wind Energy Area börjar cirka 15 nautiska mil (cirka 28 kilometer) från Bald Head Island vid dess närmaste punkt och sträcker sig cirka 18 nautiska mil (cirka 33 kilometer) i sydostlig riktning på dess bredaste punkt.

De två arrendeblocken inom området har liknande areal, avstånd till land och vindresurspotential, enligt BOEM.

Källa: BOEM