Företaget General Fusion etablerar huvudkontor i Tennessee, USA

I Oak Ridge kommer General Fusion att samarbeta med världsledande fusionsforskare och utnyttja nyckeltalanger inom ingenjörskonst. Oak Ridge-kontoret kommer också att tillhandahålla ett robust ekosystem av leverantörer och tjänster som är nödvändiga för att förvandla kommersiell fusionsenergi till verklighet. foto: General Fusion

General Fusion skapar upp till 50 nya jobb i USA för att öka kommersialiseringstempot för fusionsenergi

Det kanadensiska bolaget General Fusion tillkännagav nyligen öppnandet av företagets nya verksamhetsbas i USA i Oak Ridge, Tennessee. Företaget utvecklar planerna för en första kommersiell pilotanläggning i sitt slag.

General Fusion är en global ledare inom utveckling av fusionsenergiteknologi och utökar snabbt sitt samarbete med nationella laboratorier, universitet och den amerikanska regeringen. Denna expansion kommer att skapa upp till 50 högteknologiska jobb, som i sin tur främjar företagets kommersialisering av fusionsenergi, en koldioxidfri kraftkälla som är nödvändig när det gäller att möta den växande globala energiefterfrågan samtidigt som klimatförändringarna bekämpas.

General Fusion är det första privata fusionsföretaget som etablerar ett kontor i Tennessee. Kontoret är strategiskt beläget nära Oak Ridge National Laboratory (ORNL), det största multifunktionella vetenskaps- och energilaboratoriet i USA och sätet för det amerikanska ITER-programmet.

- Kommersialisering av teknologier som fusionsenergi har en enorm potential för energiutveckling och ekonomisk tillväxt, och jag kan inte tänka mig någon annan plats som är bättre lämpad för General Fusion när det gäller att utveckla spännande teknik än Oak Ridge, Tennessee, förklarade den amerikanske senatorn Bill Hagerty.

- Östra Tennessee fortsätter att ligga i framkant för utvecklingen av morgondagens teknik.

Tennessee välkomnar företag från hela världen på grund av vår affärsvänliga policy och kompetenta arbetsstyrka, säger den amerikanska senatorn Marsha Blackburn.

- Jag är glad att staden Oak Ridge och Oak Ridge National Lab fortsätter att fungera som ett centralt nav för de många företag som bidrar till vår stats blomstrande ekonomi.

-Oak Ridge är ett av de primära centran för energiinnovation i USA. Med detta tillkännagivande avser vi att göra det till en hörnsten i General Fusions globala nätverk av partners som förbereder fusion för att vara den rena energitekniken som är det bästa alternativet för världen.

Offentlig-privata partnerskap driver innovation inom fusionssektorn, och i Oak Ridge kommer General Fusion att dra nytta av ökade möjligheter till vetenskapligt samarbete med ORNL. Dessa två organisationer samarbetade nyligen för att studera plasmadiagnostik för att förbättra kvaliteten på plasman som används för att skapa fusion, arbete som kommer att främja designen och driften av General Fusions

kommersiella maskin. General Fusion utvecklar ett praktiskt och ekonomiskt tillvägagångssätt för Magnetized Target Fusion (MTF) för att producera fusionsenergi. Företagets MTF-teknik sätter den på den snabbaste vägen till kommersialisering och på kurs för att driva hem, företag och industri med ren fusionsenergi i början av 2030-talet.

Om General Fusion

General Fusion som amazongrundaren, Jeff Bezos stöder, strävar efter den snabbaste och mest praktiska vägen till kommersiell fusionsenergi och är baserat i Vancouver, Kanada, med platser i Oak Ridge, USA och London, Storbritannien. Företaget grundades 2002 och finansieras av ett globalt syndikat av ledande energi-, riskkapitalföretag, branschledare och teknikpionjärer. Läs mer på www.generalfusion.com.

Källa: General Fusion

 

...