Berlin köper ytterligare 350 e-bussar och 90 laddare

Beställningen på 90 Ebusco elbussar går tillbaka till december 2021 och har försenats på grund av globala försörjningskedjans störningar och Coronas inverkan på produktionsplaneringen, som rapporterades i Berliner Zeitung i slutet av 2022. Foto: BVG

BVG köper ytterligare 350 e-bussar och installerar upp till 90 laddare vid den tyska huvudstadens busshållplatser.

Berlins kollektivtrafikföretag, BVG, planerar att installera upp till 90 nya laddstationer i staden för att påskynda elektrifieringen av sin bussflotta. Nyheten, rapporterad i den tyska median Tagesspiegel, kommer vid ett ögonblick då de nya Ebusco-fordonen är på leverans (aktuellt med 18 enheter på väg).

Och den kommunala operatören planerar att köpa ytterligare 350 ledade e-bussar som ska levereras i slutet av 2024. Idag har BVG 156 e-bussar i drift.

Steg för steg

- För var och en av de 90 Ebusco-elbussarna ska en dieselbuss tas ur drift, säger representanten för BVG.

För att säkerställa att de nya elektriska ledbussarna kan användas under hela dagen planerar BVG att installera laddinfrastruktur på flera terminalplatser i staden.

Samordning pågår

- Vi har redan identifierat de 70 till 90 platserna, men samordningen pågår fortfarande, säger BVG:s operativa chef Rolf Erfurt till Tagesspiegel. 
- Det är viktigt att vi kan genomföra detta snabbt. För det behöver vi statens stöd. 

Sammantaget är BVG:s ansträngningar att elektrifiera sin bussflotta ett viktigt steg i riktning mot att minska stadens koldioxidavtryck och förbättra luftkvaliteten.

Källa: BVG