Equinor ökar ägandet i Scatec

Scatec ASA, ett ledande företag inom förnybar energi på tillväxtmarknader, tecknade nyligen ett avtal med ett dotterbolag till STANLIB Infrastructure Fund II, som förvaltas av STANLIB Asset Management Proprietary Limited (”STANLIB”), om försäljning av sin 42%-iga andel i Upingtons 258 megawatt starka solkraftverk för en bruttoköpeskilling på 569 miljoner norska kronor. Foto: SCATEC

Equinor vill ha mer av Scatec och därför har det norska oljebolaget ökat sin andel till 16,2 procent.

Detta görs genom ett förvärv av totalt 5 miljoner aktier, vilket motsvarar ett totalpris på 305 miljoner norska kronor, skriver Equinor i ett tillkännagivande.

- Som största aktieägare i bolaget har vi agerat på denna möjlighet att förvärva ytterligare 3,1 procent av aktierna i Scatec, ett ledande företag inom förnybar energi i tillväxtekonomier. Förvärvet ligger väl i linje med vårt synsätt på tillväxt inom förnybar energi, säger Pål Eitrheim, direktör för förnybar energi på Equinor.

- Sedan Equinor köpte sina första aktier i Scatec 2018 har vi fortsatt att arbeta konstruktivt med Scatecs ledning, tillägger han.

- Scatec och Equinor har också haft ett samarbete i flera år. Detta har resulterat i flera solenergiprojekt sedan 2017.

Källa: Equinor