Nordic Solar söker en investerare

Nu söker Nordic Solar därför investerare, men detta sker fortfarande som en del av planen för en framtida börsintroduktion. Foto: Nordic Solar, Kredit: Mohr

Enligt danska tidskriften Børsen letar det danska solenergibolaget efter en ny investerare i en potentiell miljardaffär.

Danska Nordic Solar, som investerar i solenergiprojekt, har letat efter en investerare. Det bekräftade bolagets verkställande direktör Nikolaj Holtet Hoff för börsen.

I det sammanhanget ska Nordic Solar ha allierat sig med investmentbanken Carnegie och planen är enligt Børsen att hitta en minoritetsinvesterare – eller flera – under första halvåret 2023.

Kan värderas till flera miljarder

Media har pratat med källor som tror att Nordic Solar kan värderas till flera miljarder och enligt media är syftet att få in både eget kapital och skuldfinansiering.

-Vi har varit väldigt öppna för både pensionsfonder, kapitalfonder, privata peningtankar och så vidare. Det viktigaste för oss är att hitta en partner som matchar och vill följa med oss ​​på den resa vi är på. Naturligtvis spelar värderingarna också stor roll. Det måste vara någon som passar oss, säger verkställande direktören till Børsen.

Nu söker Nordic Solar därför investerare, men detta sker fortfarande som en del av planen för en framtida börsintroduktion.

Källa: Børsen