Irizar vinner ett elbusskontrakt i Polen för första gången

Den modell som den polska operatören har valt är den 12 meter långa 100 procent elektriskt drivna bussen Irizar. Foto: Irizar

Det första kontraktet i Polen för Irizar e-mobility, i en stad där Solaris Urbino elbussar hittills har monopol (ett nytt kontrakt för 18 enheter landades nyligen).

Det spanska företaget meddelar att det har tecknat ett kontrakt med den polska operatören MPK Krakow för att leverera fyra stycken 100 procent elektriska nollutsläppsbussar. Kontraktet har möjlighet att tillhandahålla ytterligare tre bussar.

Tre dörrar

Ordern kommer att göra Krakow till den första polska staden som har Irizar e-mobility elbussar i sin flotta.

Den modell som operatören valt är den 12 meter långa bussen Irizar. Fordonen, som använder intern Irizar-batteriteknik, har tre dörrar, ett förarsäte, 26 passagerarsäten och en kapacitet för transport av 91 passagerare. Och de är utrustade med PRM-lösningar och rullstolsutrymmen för att underlätta tillgänglighet och smidiga rörelser inuti.

”Dödavinkelkameror”

De kan laddas med en strömavtagare nerifrån och upp eller med ett Combo 2-laddningsuttag på axel 1 i garaget. Laddarna kommer att levereras av Jema Energy, ett företag i Irizar Group.

När det gäller säkerhetssystem har bussarna bland annat kompletta CCTV-system, personräknare och dödavinkelkameror.

I januari i år fick invånarna i staden chansen att resa i en Irizar e-mobility-elbuss.

- Vi är mycket glada att nästa år kommer passagerare i Krakow att resa i nya Irizar e-mobility elbussar. Detta kommer att vara det första elektromobilitetsprojektet i Polen för detta företag. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Irizar e-mobility i framtiden, säger Marek Gancarczyk, talesperson för MPK Krakow.

- Det är första gången vi implementerar våra hållbara mobilitetslösningar i en polsk stad och det fyller oss med stolthet och tillfredsställelse. Vi hoppas att vi kan berika Krakowbornas reseupplevelse med våra elbussar och ha en positiv inverkan på deras livskvalitet., konstaterar Mikel Irizar, Commercial Manager för Östeuropa på Irizar e-mobility.

Källa: Irizar