BYD har tilldelats en rejäl order på eldrivna bussar från Nobina i Norge

Nobina har över 300 BYD helelektriska bussar i trafik i sina flottor, eller på beställning, i städer runt om i Sverige, Norge och Finland: Illustration: BYD

Beställningen, gjord av kollektivtrafikoperatören Nobina Fleet Norge AS, gäller totalt 64 BYD e-bussar, med leverans till Norge under andra kvartalet 2023.

Ordern omfattar 40 enheter av 12-meters låggolvs BYD e-bussar och 24 enheter av 15-meters lågentré BYD e-bussar. De kommer att gå i trafik på Nobinas linjer i regionen Nedre Glomma.

Hela 650 i Norden

För närvarande finns det mer än 650 BYD e-bussar i drift, eller på beställning, över hela Norden. Nyligen gick så många som 76 Ebusco-bussar till Oslo.

BYD elbussar för Nobina, igen. Både 12-meters låggolvs- och 15-meters lågentré BYD e-bussar på väg till Nobina i Norge drar nytta av BYD Iron-Fosphate Battery-teknologi.

Håller i extremt klimat

- En annan viktig fördel med dessa e-bussar är BYD:s unika 6-i-1-kontroller som integrerar hela bussens ekosystem för förbättrad tillförlitlighet och högre nivåer av driftseffektivitet. Ytterligare effektivitet stöds av BYD:s Battery Thermal Management System som förbättrar tillförlitligheten i extrema klimat, vilket gör BYD eBussar till ett praktiskt alternativ för Norges varierande väderförhållanden, säger tillverkaren.

Edison Yin, BYD Regional Manager Nordics, konstaterade:

- Vi är glada över att ha utvecklat en så solid relation med Nobina i Norge, vilket underbyggs av denna senaste eBusbeställning. Vi förväntar oss att introducera ännu fler icke-förorenande BYD e-bussar till Norge som tillhandahåller ren lokal kollektivtrafik utan utsläpp. BYD:s engagemang för miljöskydd och kärnvärden för hållbarhet är perfekt i linje med Nobinas vision för en grönare, renare framtid. Vi är övertygade om att vi kan arbeta tillsammans för att utveckla elektrifiering och avkarbonisering i Norden, sade Yin.

- Vi fortsätter att utöka vår eBus-verksamhet i Norden, vilket denna order till Norge visar. Vi är nöjda med BYD som har visat sig vara en pålitlig partner, sammanfattade Jens Råsten, Fleet Manager på Nobina Group.

Källa: Nobina Group