Ineos skärper säkerheten i Nordsjön

INEOS fenolfabrik i Tyskland. Foto: INEOS

I linje med myndigheternas rekommendationer har oljebolaget Ineos intensifierat säkerhetsåtgärderna kring sina olje- och gasplattformar.

Efter den senste sabotageaktionen i Östersjön, som resulterade i fyra gasläckor från gasledningarna Nord Stream 1 och 2, har de danska myndigheterna höjt beredskapen inom energisektorn – inte minst när det gäller den mest kritiska infrastrukturen.

Höjd säkerhetsnivå

Därför har även oljebolaget Ineos höjt säkerhetsnivån ett snäpp. Det bekräftar företagets danska landschef, Mads Weng Gade, till EnergiWatch:

- På grund av det inträffade och i enlighet med myndigheternas rekommendationer har Ineos skärpt säkerhetsåtgärderna kring våra installationer. Vi kan inte avslöja vilka åtgärder som har vidtagits, säger Weng Gade i ett skriftligt svar.

- I förhållande till eventuella iakttagelser av oidentifierade drönare i Nordsjön måste Ineos hänvisa till de danska myndigheterna, tillägger han.

Säker produktion

Mads Weng Gade uppger vidare att Ineos följer situationen kontinuerligt och är i nära dialog med myndigheterna för att säkerställa att produktionen av olja och gas i Nordsjön upprätthålls.

I Danmark är Ineos operatör för fälten Nini, Nini Øst, Cecilie, Siri och Syd Arne – samt det kommande Solsortfältet.

Nyhetssajten EnergiWatch har redan beskrivit att Total Energies – den största oljeproducenten i Danmark – också har ökat beredskapen kring sina anläggningar, precis efter att företaget rapporterade om drönaraktivitet nära Halfdan B-fältet.