Kanada förhandlar med EU-länder om att sälja mer energi

- Kanada förhandlar med Tyskland och Spanien. Vårt mål är att öka energiexporten från landets östkust till europeiska hamnar förklarade kanadensiska utrikesministern Melanie Joly nyligen.Foto: U.S. Department of State from United States

Den kanadensiska utrikesministern säger att Kanada skulle vilja öka försäljningen av energi till europeiska länder.

Samtidigt gjorde Kanada klart att man skulle tillhandahålla trupper och expertis till en stridsberedd brigad i Lettland i samarbete med andra NATO-allierade.

Hjälp till europeiska vänner

- Det är viktigt för Kanada att kunna öka exporten och hjälpa våra europeiska vänner, som står inför mycket svåra realiteter på energiområdet, sa hon och tillade:

- Vi måste göra det på ett sätt som också tar hänsyn till problemen med klimatförändringarna. Och det är just dessa diskussioner vi för - speciellt med Tyskland och Spanien.

Vid G7-toppmötet förra veckan diskuterade Kanadas premiärminister Justin Trudeau och Tysklands förbundskansler Olaf Scholz alternativ när det gäller att exportera flytande naturgas från Kanada till Europa.

Kanada är världens sjätte största producent av naturgas.

Landet har spelat en framträdande roll i ansträngningarna att stödja Ukraina och isolera Ryssland.

Tillhandahåller trupper

Den kanadensiska regeringen meddelade på onsdagen att landet ökar sin diplomatiska närvaro i Central- och Östeuropa samt i Kaukasus.

Fyra nya kanadensiska ambassader kommer att öppnas. Detta är ett svar på "Rysslands destabiliserande aktiviteter" i regionen.

 

 

 

...