Tyska energigiganten RWE riktar fokus på indisk havsvind

Indiens regering håller på att genomföra detaljerade tekniska studier och införa ett regelverk för att hålla de första auktionerna för utveckling av vindkraftsparker till havs utanför kusterna i Tamil Nadu och Gujarat. Offshore vindkraft har potential att utlösa betydande infrastrukturinvesteringar och lokalt skapande av arbetstillfällen i dessa indiska delstater. Bild: RWE

Med tanke på de 30 gigawatt havsvind som den indiska regeringen ska ha byggt fram till 2030 har det tyska energibolaget RWE inlett ett samarbete med ett av Indiens största energikonglomerat.

I en tid då många konglomerat vässar sin profil avvaktar Tata Group med nya åtgärder. Portföljen omfattar indiska företag, inklusive flygbolag, tung industri, biltillverkare, salt, te och modekläder samt elproduktion via energibolaget Tata Power.

Internt för de senare pågår nu arbete med att utöka energiteknikportföljen till att även omfatta havsvind. Detta kommer att ske i samarbete med det tyska energibolaget RWE, som har undertecknat en avsiktsförklaring för att utforska möjligheterna på den framväxande marknaden, där en politisk ambition är satt på 30 gigawatt senast år 2030.

Källa: Energy Watch