Kempower levererar snabbladdningsutrustning till Scania

Ett av de första exemplen på det nya samarbetet mellan Scania och Kempower är att det finska företaget ska leverera laddinfrastrukturen för Bergkvarabuss elbussar i Strängnäs i Sverige. Foto: Kempower

Finländska företaget Kempower har blivit den officiella leverantören av snabbladdningsutrustning till Scania över hela världen.

Samarbetsavtalet innebär att Kempower kommer att leverera laddnät till både Scanias egna anläggningar och till Scanias kunder. Det innebär att den finska tillverkaren får ett viktigt steg i elektrifieringen av tunga fordon, både bussar och lastbilar.

Utrustningen är en del av den totallösning som Scania ska leverera till Bergkvarabuss i samband med att Scania även levererar elbussarna dit.

Om Kempower

Kempower-historien började 1949 när Martti Kemppi och hans bror grundade Veljekset Kemppi Oy, senare även känt som Kemppi Oy, en tillverkare av svetskraftkällor.

Verksamheten var koncentrerad till svetsning, men mellan 2012 och 2018 stod det klart att framtiden var elektrisk.

Eftersom Kemppi redan hade många års kunskap inom laddningslösningar grundades Kempower Oyj. Kempower arbetar nu med att leverera elektrifierings- och laddningslösningar för alla typer av elfordon och maskiner.

Laddningsutrustningen tillverkas vid företagets fabriker i Lahtis, Finland - sida vid sida med Kemppis svetsutrustning.

Källa: Kempower