Bruce Power, General Fusion och Nuclear Innovation Institute har undertecknat ett avtal om fusionsenergi

Bruce Power, General Fusion och Nuclear Innovation Institute (NII) har ingått ett samförståndsavtal (MOU) för att samarbeta för att påskynda utvecklingen av ren fusionskraft i Kanada. Foto: Bruce Energy

Partnerskapet kommer att investera i utveckling om fusionsenergi i Clean Energy Frontier-regionen Bruce, Gray och Huron

Bruce Power, General Fusion och Nuclear Innovation Institute (NII) ingick nyligen ett samförståndsavtal (MOU) om utveckling av ren fusionskraft i Kanada.

Tillsammans kommer organisationerna att utvärdera potentiell utbyggnad av ett fusionskraftverk i kanadensiska Ontario, inklusive i regionen Clean Energy Frontier i tre län, Bruce, Gray och Huron.

Partnerna kommer att bygga på befintlig ren energiteknik, kompetens och expertis i regionen för att kunna utveckla en framåtriktad strategi. De kommer också att leda intressenter och offentliga uppsökande aktiviteter som går ut på att öka medvetenheten om den transformativa potentialen när det gäller att förse kanadensiska hem, företag och industrier med koldioxidfri, pålitlig och prisvärd fusionsenergi.

British Columbia-baserade företaget General Fusion är en global ledare inom utveckling av fusionsenergiteknologi. För att bekräfta prestandan och ekonomin för dess Magnetized Target Fusion-teknologi i en kraftverksrelevant skala, bygger General Fusion ett demonstrationsverk, som är planerat att vara i drift 2025. Projektet går ut på att förse ren fusion energi till världens energisystem i början av 2030-talet.

- Detta landmärke i form av MOU tillhandahåller ett ramverk där Kanadas energiledare kan dra nytta av varandras tekniska innovationer och expertis när det gäller att leda vägen för fusionskraft i Ontario och i hela Kanada, säger Christofer Mowry, VD för General Fusion. "

- Vi ser fram emot att utveckla detta partnerskap för att hjälpa till att uppfylla Kanadas klimatmål och kanadensarnas ökande elbehov.

För Bruce Power representerar MOU ett sätt som företaget är ute efter när det gäller att främja ny ren energiteknik.

- När vi letar efter innovativa lösningar för att bekämpa klimatförändringarna, utgör regionerna Bruce, Gray och Huron områden som är väl positionerade när det gäller att utnyttja våra befintliga styrkor och dit hör även Clean Energy Frontier, säger Bruce Wallace, VD och koncernchef, Nuclear Innovation Institute.

- NII:s Clean Energy Frontier-program har ett nätverk av mer än 60 företag för ren energi i tricountyr-egionen som är engagerade i att främja Kanadas nettonollmål.

Om Bruce Power

Bruce Power, som bildades 2001, är ett elbolag baserat i Bruce County, Ontario. Dess 4 200 anställda är, enligt VD Bruve Wallace, grunden för företagets dokumenterade goda prestationer.

 

...