Dansk kärnkraftsstartup hämtar ytterligare en chef från Maersk Drilling

Jan Holm får i uppdrag att starta och leda Seaborgs nya kontor i Singapore, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Foto: Maersk Drilling

Direktör för Maersk Drilling i Singapore med bakgrund från Maersk flyttar till uppstartsföretaget Seaborg, som är en dansk utvecklare av flytande kärnkraftverk.

Jan Holm blir platschef för Seaborg i Sydostasien.

Chefen för Maersk Drilling i Singapore byter därmed från offshore-borrning till kärnkraftspråmar

Jan Holm kommer att leda Seaborgs aktiviteter i Sydostasien när företaget öppnar sitt andra utomeuropeiska kontor, skriver Seatrade Maritime.

Seaborg gör kärnenergi till en billig, hållbar och säker teknik som kan konkurrera ut fossila bränslen och revolutionera energimarknaderna. Företaget samarbetar även med varv för att få

ut kraftmärken till marknaden senast 2026 och därför ser man Sydostasien som en idealisk marknad för reaktorerna med tanke på branschens starka ekonomiska tillväxt och utmanande geografi när det gäller att utveckla andra förnybara energikällor.

- Jag är stolt över att vara en del av detta viljestarka team och glad över att få spela min roll på resan framåt. Världen behöver kärnkraft, och det gäller inte minst inom den maritima sektorn, detta så att vi kan börja producera nästa generations gröna bränslen, förklarade Jan Holm.