Danskt pensionsbolag investerar i amerikansk sol och lagring

Origis Energys gigantiska solenergipark i USA. Under 13 år har det amerikanska företaget utvecklat 130 sol- och energilagringsprojekt med projekt upp till på 20 gigawatt.Foto: Origis Energy

Pensionsbolaget PFA investerar 100 miljoner dollar i utvecklingen av sol- och energilagring i USA genom Origis Energy.

PFA:s investering i Origis Energy är planerad att lägga till 20 gigawatt till USA:s nuvarande kapacitet för solenergi.

- Investeringen i Origis Energy hjälper till att stödja omvandlingen i riktning mot hållbara energiformer och är i linje med PFA:s mål när det gäller att minska CO2-utsläppen. Investeringar beräknas öka med  29 procent till 2024 jämfört med 2019, säger Kasper A. Lorenzen, Group Investment Director. på PFA i ett uttalande .

Satsningen görs i samarbete med private equity-bolaget Antin Infrastructure Partners Origis Energy är väl positionerat på marknaden och tillsammans med Antin Infrastructure Partners kan vi hjälpa till att lyfta företaget till nästa nivå. På PFA vill vi vara bäst på hållbara investeringar och Origis Energy passar väldigt bra in i vår starka portfölj. av gröna investeringar. , som bland annat omfattar flera vindkraftsparker till havs utanför den skotska kusten och solparker i England, säger Kasper A. Lorenzen.

Under 2020 gick PFA med 40 av världens största investerare i initiativet Net-Zero Asset Owner Alliance. Detta tvingar pensionsbolaget att sätta upp betydande koldioxidminskningsmål vart femte år fram till 2050.