Fyra utvecklare undertecknar energiköpsavtal för solparker i Tyskland

Enerparc är en av pionjärerna i Tyskland när det gäller implementering av solcellsanläggningar i Tyskland. Foto: Enerparc AG / Sitemark

RWE har tecknat ett kraftköpsavtal med Enerparc för ett solenergiprojekt på 57 megawatt, medan en enhet inom Airbus har tecknat ett avtal med GP Joule för en 3,5 megawatt stor anläggning.

Det tyska energibolaget RWE och solenergiutvecklaren Enerparc har slutit ett avtal om köp av energi för en solcellspark i den tyska delstaten Hessen, medan GP Joule och Airbus Helicopters har slutit en affär för en ny solcellsanläggning.

Enerparc bygger för närvarande en solcellsanläggning i Lauterbach, Hessen, med en kapacitet på 57 megawatt. Cirka 125 000 solcellsmoduler kommer att installeras på en 54 hektar stor tomt. Systemet kommer att tas i drift under det kommande året.

RWE Supply and Trading har tecknat ett avtal om att köpa en del av elen från Enerparc. Det innebär att solcellsparken byggs utan subventioner. RWE-dotterbolaget kommer att köpa 35 gigawattimmar solkraft per år under en 10-årsperiod. Bolagen lämnade inga ytterligare uppgifter om den överenskomna köpeskillingen.

Populärt innehåll

I en separat utveckling har Airbus Helicopters gått med på att köpa solenergi via en PPA för ett projekt i Donauwörth, Bayern. GP Joule kommer att leverera elen från en 3,5 megawatt markmonterad solcellsanläggning. GP Joule sa att de redan har fått godkännande för projektet. Trina Solar kommer att leverera 8 000 solcellsmoduler, med byggstart i början av 2022.

Efter att ha tagit projektet i drift kommer GP Joule att sköta anläggningen. De två företagen har inte ännu avslöjat några detaljer om priset.