Frankrike ersätter elräkningar för betalningssvaga

Frankrike säkrar betalning av elräkningar för de fattigaste För att mildra stigande energipriser lanserar den franska regeringen en "skattesköld" mot gas- och elpriser. Den franska regeringen kommer att stävja alla försök till högre gaspriser samtidigt som skatterna på el sänks. Priserna för båda energikällorna stiger just nu. - Dessutom kommer den franska regeringen att anslå 580 miljoner euro för att hjälpa landets fattigaste att få sina elräkningar betalda, skriver Bloomberg News. - Vi kommer att införa vad jag skulle kalla en skattsköld mot gas och el", säger franska premiärminister Jean Castex. Bild: Shutterstock/Euractiv

Frankrike säkrar betalning av elräkningar för de fattigaste. För att mildra stigande energipriser lanserar den franska regeringen en "skattesköld" mot gas- och elpriser.

Den franska regeringen kommer att stävja alla försök till högre gaspriser samtidigt som skatterna på el sänks. Priserna för båda energikällorna stiger just nu.

- Dessutom kommer den franska regeringen att anslå 580 miljoner euro för att hjälpa landets fattigaste att få sina elräkningar betalda, skriver Bloomberg News.

- Vi kommer att införa vad jag skulle kalla en skattsköld mot gas- och elkostnader, säger premiärminister Jean Castex, enligt Bloomberg News.

 Dessutom har den franske industriminister Agnes Pannier-Runacher sagt att den franska regeringen inte kommer att beskatta Électricité de France (EDF) ytterligare trots de högre elpriserna.

Den lägre beskattningen och den garanterade betalningen från staten är populär bland investerare som lyfter upp EDF;s aktie med 4,6 procent. till 11,39 euro på Parisbörsen.

Nyligen ​​upplevde flera europeiska energibolag samma positiva prisutveckling - men utan något företagsspecifikt resultat. Bland annat danska Ørsteds aktie steg med 1,3 procent på Köpenhamnsbörsen, medan hela energisektorn i det röda paneuropeiska aktieindexet Stoxx 600 ökade med 0,9 procent.