Datacenterleverantör rullar nu ut fiberkabel mellan Danmark och Norge

Norska datacenterleverantören Bulk Infrastructure har börjat lägga en fiberkabel på havsbotten. Foto: Bulk Infrastructure

Norska datacenterleverantören Bulk Infrastructure har börjat lägga en fiberkabel på havsbotten mellan Hanstholm i Danmark och Kristiansand i Norge.

Den 5 september avlossades startskottet för en, enligt planen, tio dagar lång installationsprocess, som kommer att ansluta Hanstholm i Danmark till Kristiansand i Norge via en ny fiberkabel längs havsbotten.

Det uppger den norska datacenterleverantören Bulk Infrastructure, som ligger bakom projektet, i ett pressmeddelande.

Fakta:

Microsoft bidrog stort till nytänkandet kring vad ett modernt datacenter är när de släppte Windows Server 2016. De var absolut inte först med att introducera "Software Defined" i sina produkter, men med Windows Server 2016 blev det helt plötsligt tillgängligt för alla som ville.

  • Ett modernt datacenter är inte i sig beroende av vilken tillverkare av underliggande hårdvara som används. Det är upp till it-avdelningen att hitta den hårdvara de trivs bäst med och som uppfyller deras krav.
  • Ett modernt datacenter existerar inte enbart i en eller flera hallar i en organisations egen ägo och regi utan sträcker sig ut till ett eller flera publika moln.
  • Ett modernt datacenter sköts lika mycket av intelligens i molnet som av de personer som skapar ett värde ur vad intelligensen berättar.
  • Ett modernt datacenter existerar lika mycket i de IoT enheter som allt mer används för att berika och förstärka den insikt i it-miljön som krävs för att kunna vara proaktiv.
  •  
  • Källa: ATEA