Opec + håller fast vid planerad oljeproduktionsökning

Organisationen för de oljeexporterande länderna, Opec och allierade inklusive Ryssland håller på att rulla tillbaka de produktionsrestriktioner utan motstycke som infördes när covid-19-krisen rasade förra året. Foto: Piqsels

De månatliga ökningarna av utbudet på 400 000 fat om dagen fortsätter, enligt oljeförbundet.

- Opec och dess allierade, även kända som Opec +, har kommit överens om att hålla sig till den befintliga tidtabellen för gradvisa månatliga ökningar av oljeproduktionen, skriver Bloomberg News efter en kort videokonferens.

Enligt Bloomberg News varade panelens onlineförhandlingar mindre än en timme, vilket är ett av de snabbaste mötena på senare tid och en skarp kontrast till de omfattande förhandlingarna som ses vid kartellens tidigare möte i juli.

Cirka 45 procent av tillgänglig kapacitet har redan startats om, och i juli meddelade gruppen planen att gradvis återföra den återstående produktionen till september 2022.

Priset på ett fat Brent-olja är 71,14 dollar den första september, jämfört med 71,75 dollar före meddelandet och 71,89 dollar den 31 augusti vid svensk stängningstid.