Börsanalytiker: - Uran är tillbaka

- Diagrammet visar en bra uppåtgående trend med stark volym. Köp gärna Denison Mines (NYSE: DNN) för 1,215 dollar och sedan är det bara att köra vidare, understryker Christian DeHaemer. Tabell: S&P/TSX index

- Uran-aktier är tillbaka i spelet, och volymerna ökar efter ett förlorat decennium, skriver börsanalytiker Christian DeHaemer i en börsrapport.

Sedan 1995 har Christian DeHaemer specialiserat sig på marknadens möjligheter. Han har rest mycket och investerat på platser så varierande som Kuba, Mongoliet och Kenya.

Chris tror att det bästa sättet att tjäna pengar är att vara först på platsen och satsa mest. Christian är grundaren av Bull and Bust Report och redaktör på Energy and Capital.

- Priserna på yellowcake har klättrat över $ 30, och kommer sannolikt att gå högre, säger Christian DeHaemer

Ledare över hela världen, inklusive USA, har satt mål för fler elbilar och noll kol. Detta innebär högre efterfrågan på lågkostnadsel.

- Och om man inte vill rulla ut blackouts måste man bygga fler kärnkraftverk, säger Christian DeHaemer.

Han hänvisar till att det finns 50 nya kärnkraftverk som byggs i världen just nu, och antalet kommer att växa. EU planerar att certifiera kärnkraften som hållbar energikälla, och Japan öppnar på nytt anläggningar efter jordbävningen 2011.

- Det går att köpa ETF-aktier, men mitt favorit i uranspel har alltid varit Denison Mines (NYSE: DNN). År 2007 var det en aktie på $ 14. Idag kan du köpa den för 1,215 dollar, berättar Christian DeHaemer.

Den 22 mars tillkom företaget till S & P/TSX-indexet. Detta innebär att de som driver indexfonder måste enligt Christian DeHaemer köpa dessa aktier. Denna fasta efterfrågan ger ett slags golv i aktiekursen.