Vestas får den överlägset största Enventus-ordern

Vestas som EPC-leverantör kommer att ansvara för förberedelserna för det som kommer att bli Finlands största vindkraftspark. Foto: Vestas

Det franska energiföretaget Neoen stänger finansieringen av det finska projektet på drygt 400 megawatt, vilket säkerställer Vestas både massiva EPC-order och försäljning på mer än en gigawatt från Enventus-plattformen.

Under årets första kvartal är Vestas inställd på att komma in i andra kvartalet på ett starkare sätt. Det franska energiföretaget Neoen avslutade nyligen finansieringen av den finska Mutkalampi-parken på 404 megawatt, där den danska turbintillverkaren har valts som leverantör. Och mer än så, eftersom Vestas som EPC-leverantör också kommer att ansvara för förberedelserna för det som kommer att bli Finlands största vindkraftspark.

Således kör Vestas med ordern för majoriteten av projektets totala investeringssumma på 478 miljoner euro (3,56 miljarder DKK). En investering som Neoen finansierar dels genom egna medel och dels med en kreditfacilitet på 290 miljoner euro med den tyska kapitalförvaltaren Meag och 38 miljoner euro från den svenska SEB-banken.