KVB Köln utrustar 300 MAN Lion's City E-bussar med eldrift

MAN:s helelektriska ledbuss kommer snart att vara i drift även på Barcelonas gator, vilket gör den till den andra MAN Lion's City18 E-bussen som levereras för schemalagda tjänster. Foto: MAN

Mer än 330 bussar stannar varje dag i Köln vid cirka 750 busshållplatser och täcker därmed ett nätverk på nästan 600 kilometer.

Fram till 2030 avser Kölner Verkehrs-Betriebe AG (KVB) att konvertera företagets alla bussar till eldrift. Från och med början av april kör en MAN Lion's City 18 E redan med elektricitet och med passagerare i staden vid floden Rhen utan utsläpp längs linje 127.

Linjen är en av de längsta på KVB:s bussnät. Passagerare når sin destination säkert, bekvämt och på ett miljövänligt sätt.

- Det är den allra första helt elektriska ledbussen vi har levererat till en kund och den visar nu vad den kan göra på KVB:s schemalagda service i Köln. Det var naturligtvis också något speciellt för oss, säger Rudi Kuchta, chef för affärsenhetsbuss på MAN Truck & Bus.

- Klimatskydd, miljövänliga enheter och innovationer har varit viktiga för oss redan i många år. Och vi har följt en tydlig strategi för att minska utsläppen så långt som möjligt. Det är därför e-mobilitet är en framtidsfråga för oss. Vi är därför mycket glada över att vara det första transportföretaget som använder MAN Lion's City 18 E på schemalagda tjänster och kan pröva på denna nya elbuss, säger Stefanie Hanks, ordförande för KVB.

- Fordonen för Köln och Barcelona är en del av en serie av flera fälttester. I samarbete med olika transportföretag strävar vi efter att samla omfattande erfarenheter som sedan kommer att användas för att vi ska kunna förbättra våra stadsbussar fortlöpande, säger Kuchta.