Boskalis sänker koldioxidavtrycket med solceller

Holländska Boskalis köpte nyligen de återstående aktierna i det arabiska företaget Horizon Group, som är marknadsledaren i Mellanöstern inom geofysisk havsbottenutforskning. Med fullt ägande, har Boskalis möjligheter att expandera ökat. Foto: Boskalis

Det holländska offshore-företaget Boskalis har installerat tillräckligt med solceller för att täcka 15 procent av företagets konsumtion i Nederländerna.

Boskalis är försiktigt optimistisk om 2020. Medan flera företag och branscher har drabbats hårt av koronakrisen har effekterna på holländska Boskalis verksamhet hittills varit "relativt begränsade". Företaget ser med försiktig optimism på resten av året, även om man förväntar sig en effekt av koronakrisen och oljeprisfallet.

Royal Boskalis Westminster NV grundades 1910 och är ett ledande nederländskt företag inom byggbranschen som erbjuder tjänster kopplade till konstruktion av vindktaftverk till havs och underhåll av maritima infrastrukturer. Företaget äger en av de största muddringsflottorna i världen. Företagets aktie handlas på Euronext-börsen.

Tidigare Boskalis tog över Ardents verksamhet i USA. Ardent sålde sin amerikanska verksamhet till holländska Boskalis. Affären kom efter flera veckor med ihållande rykten om ekonomiska problem i bergningsföretaget, som tidigare delvis ägdes av Svitzer.