Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Bixia och Heimstaden ingår klimatsamarbete

Bild: Bixia.
Bild: Bixia.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 12 jun 2019

Elbolaget Bixia och bostadsfastighetsbolaget Heimstaden har inlett ett samarbete för att uppmuntra fler att göra ett klimatsmart elval. Det innebär att Heimstadens hyresgäster erbjuds närproducerad el från småskalig sol- vind- och vattenkraft till ett förmånligt pris. 

Bixia arbetar långsiktigt för att ställa om till en helt förnybar elmarknad. Idag samarbetar elbolaget med 1800 elproducenter runt om i landet som säljer sin el genom Bixia. Många av producenterna är lantbrukare som har ett vindkraftverk eller solceller på gården, andra har valt att investera och renovera ett nedlagt vattenkraftverk.  

–  Vi på Heimstaden vill bidra till en hållbar samhällsutveckling i de regioner och orter vi är verksamma på. Fossilfri energi och energieffektivitet är frågor som står högt på vår agenda. Därför är det extra glädjande att vi tillsammans med Bixia kan erbjuda våra kunder över hela landet möjlighet att handla prisvärd förnybar el från lokala producenter, säger Katarina Skalare, hållbarhetschef på Heimstaden. 
  

 

Annons

Annons

Annons