Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Kungsbacka kommun och Södra skogsägarna tar Laddguldet 2019

Möjliggör pendling med elbil för de anställda. Arkivbild
Möjliggör pendling med elbil för de anställda. Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 04 jun 2019

Kungsbacka kommun och Södra skogsägarna är vinnare av Laddguldet 2019 i de två kategorierna Sveriges bästa elbilskommun och Sveriges bästa elbilsföretag. För tredje året i rad delas Laddguldet ut, ett pris till det företag och den kommun som bidragit mest till omställningen för laddbara fordon. Årets tävling arrangeras av Fortum Charge & Drive, 2030-sekretariatet, Power Circle och Dagens Samhälle. I slutskedet var det fem finalister i varje kategori, alla med bidrag till minskade utsläpp genom att driva på i utvecklingen mot en eldriven transportsektor.

– Gemensamt har finalisterna att de driver utvecklingen framåt för eldrivna transportmedel, de erbjuder alla bra förutsättningar för omställningen till elfordon och därmed även ett bättre klimat. De är alla viktiga inspiratörer och visar på många goda exempel på hur man kan arbeta med mer eldriven transport i sitt företag eller i sin kommun, säger Tobias Henmark, Fortum Charge & Drive

2019- års vinnare i kategorin för bästa kommun är Kungsbacka. På andra och tredje plats Eskilstuna och Torsby kommun. Juryns motivering till förstapriset är att Kungsbacka har genomfört ”en samlad satsning på sol, laddinfrastruktur samt laddbara bilar och ett fokus på nydanande lösningar som V2G-tekniken”.

I företagskategorin är det Södra skogsägarna som kammar hem vinsten, följt av Alpina VM 2019 i Åre och Lidl. Enligt juryns motivering har Södra skogsägarna arbetat för en omställning med bestämdhet. Motiveringen lyder: ”Med en hög ambition i ett traditionellt energikrävande segment har årets vinnare bestämt sig för att göra en stor satsning med totalt 112 laddpunkter utspritt i verksamheten för att möjliggöra pendling med elbil för de anställda.”

 

Annons

Annons

Annons