Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Brandsma går från Energimyndigheten till Jämtkraft

Bild: Jämtkraft,
Bild: Jämtkraft,
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 mar 2018

Nu står det klart att Erik Brandsma blir ny vd för Jämtkraft. Brandsma tillträder tjänsten den 24 maj 2018, efter Anders Ericsson som går i pension efter tio år som vd för bolaget.

För närvarande är Erik Brandsma generaldirektör för Energimyndigheten. Innan dess arbetade han i olika befattningar för E.on AG och Vattenfall.

- Energisystemet i Sverige går igenom en enorm omställning, och ett antal städer och regionala energibolag, så som Jämtkraft, driver den omställningen konkret och direkt. Jag ser fram emot att jobba operativt med omställningen. Därför blir Jämtkraft ett perfekt nästa steg för mig. Under mina sex år på Energimyndigheten har jag alltid varit imponerad av engagemanget och kompetensen på Jämtkraft, det ska bli mycket intressant att få vara en del av teamet.

Erik Brandsma är i grunden utbildad skogsingenjör från Nederländerna och Kanada. Han har haft flera internationella uppdrag inom hållbar utveckling, bland annat för FN och OECD. Sedan 2012 har han haft uppdraget som generaldirektör på Energimyndigheten. Där har han bland annat arbetat med energisystemutveckling, elektrifiering av transport. Han har ett särskilt intresse i främjande av modern vattenkraft i balans med miljövillkor.

 

Annons

Annons

Annons