Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 24 2017
Senaste Nytt

Midroc del i bygget av LNG-terminal i Lysekil

Bild: Preem
Bild: Preem
Publicerad av
Tommy Ekholm - 13 jun 2012

Midroc blir Skangass projektstöd när ny LNG-terminal byggs i Lysekil. Terminalen byggs i nära anslutning till Preemraff och kommer att ta emot LNG (Liquefied Natural Gas) som anländer med båt från Skangass LNG-terminal i Norge.

Genom att ersätta naturgas mot tidigare butan och nafta för vätgasproduktionen, minskas raffinaderiets koldioxidutsläpp med ca 130 000 ton. Under byggperioden skapas närmare 100 nya arbetstillfällen och terminalen utgör en investering på 700 miljoner kronor.

Under slutet av 2013 beräknas terminalen att tas i bruk.

Midroc Project Management ingår i Skangass projektorganisation och hanterar Process & Utilities, vilket innefattar all processutrustning och inkoppling mot raffinaderiet. Midroc kommer att hantera projektledning, projektstyrning, myndighetskontakter och teknisk support inom process och automation. – Vi är mycket glada att vi har fått Skangass förtroende att ingå i projektet som leds av Terje Björndal från Skangass AS, som är Project Manager för projektet, säger Joakim Ramsberg, projektledare för Process & Utilities.

Annons