Skangas byter namn till Gasum

Bild: Gasum.

Namnbytet är ett led i att stärka Gasums varumärke i de nordiska länderna och företagets ställning som leverantör av LNG i regionen. Gasums verksamhet drivs under ett starkt varumärke i Norden.

Energibolaget Gasum ökade sitt aktieinnehav i Skangas från 70 procent till 100 procent i oktober 2018. Förvärvet är en del av Gasums strategi, en central del i att utveckla den nordiska gasmarknaden och LNG-infrastrukturen.

- Vi vill visa vägen och ta de nordiska länderna mot en renare morgondag under ett starkt varumärke. Skangas, som nu integreras i Gasumkoncernen, ökar våra möjligheter att bygga upp och utveckla det nordiska gasekosystemet och svara på den ökande efterfrågan. Behovet av renare bränslelösningar inom både industri och transport ökar betydligt och LNG är det mest konkurrenskraftiga alternativet bland bränslen med låga utsläpp. Vi kommer även fortsättningsvis att ge våra kunder smidig tillgång till våra tjänster,  säger Gasums vd Johanna Lamminen.

De nya bolagen kommer att vara Gasum AS, Gasum LNG Production AS, Gasum LNG Oy, Gasum LNG AB, de två första bolagen i Norge, Finland och Sverige.