Espot i samarbete med Vasakronan för ny laddinfrastruktur

Jan Olin. Bild: Espot.

EpSpot har ingått avtal med Vasakronan  som koncernens strategiska samarbetspartner och huvudleverantör av laddinfrastruktur och laststyrning för att hyresgästerna ska kunna ladda sina elfordon.

EpSpot-teknologin bygger på kompakta IOT-mätmoduler som är centralstyrda, så kallade sessionsbaserade elmätare. Tekniken är modulär och kan installeras i laddpelare eller direkt i byggnader.

- Sessionsbaserade elmätare gör det enkelt att styra effektflöden i fastigheternas elnät så att man får optimalt utnyttjande, vilken är viktigt när målet är att erbjuda konkurrenskraftiga laddmöjligheter till hyresgäster. Teknologin stödjer olika uttagstyper och passar i alla byggnaders elsystem och för de flesta typer av elfordon, i såväl befintlig infrastruktur som vid nybyggnation. En stor fördel är att det blir enkelt att hantera gradvisa om- och utbyggnader av fastigheters ladd-infrastruktur”, berättar Jan Olin, VD för EpSpot AB.

Flexibilitet i teknikplattformen är viktigt eftersom förändringstakten i både teknik, affärsmodeller och infrastruktur är hög på grund av omställningen från ohållbart till hållbart energisystem i samhället.

- Vi kommer att se ett ökat informationsutbyte mellan teknikplattform, fordon och el-leverantörer framöver. För EpSpot är det viktigt att arbeta nära marknadsledande aktörer i teknikens framkant för att utveckla vårt erbjudande och vi är stolta över att ha blivit utvalda av Vasakronan, avslutar Jan.