EIT InnoEnergy presenterar slutdatum för årets investeringsrunda

Bild: Northvolt.

I början av oktober är det sista chansen för innovatörer inom hållbar energi att ansöka om finansiering för 2018 Stockholm, Sverige. 

Innovatörer som vill ha finansiering före årsskiftet bör ansöka senast 4 oktober. Investeringsrundan är inriktad på små och medelstora företag med beprövade tekniska koncept som kan förändra framtiden för energi i Europa.

Sedan rundan lanserades 2011 har EIT, InnoEnergy investerat 190 miljoner euro i projekt som sträcker sig över åtta teknikområden i hela Europa – vilket resulterat i en prognostiserad försäljning på 3 miljarder euro.

Förutom finansiellt stöd ger EIT InnoEnergy de sökande en pålitlig och beprövad samarbetsplattform för innovation och åtkomst till ett ekosystem för energiinnovation med mer än 385 industripartners som är aktiva inom alla former av hållbara energilösningar.

I år har man gett stöd åt ett antal nya projekt och lösningar. Skandinaviska framgångssagor inkluderar Northvolt och Foreseeti. Northvolt bygger Europas största fabrik för litiumjonbatterier, med målet att utveckla världens grönaste batteri för att möjliggöra en europeisk övergång till förnybar energi.