Västerås stad samarbetar med Mälarenergi

Bild: Mälarenergi.

 Mälarenergi kommer under två års tid att förvalta Västerås stads inköp av el till kommunal verksamhet, skolor och fastigheter vilket motsvarar de cirka 60 GWh/år som staden använder.

Västerås stad har i en upphandling enligt LOU valt Mälarenergi som fortsatt elleverantör för de kommande två åren med möjlighet till förlängning i ett + ett år. Västerås stad väljer att köpa el som produceras i Mälarenergis egna småskaliga vattenkraftstationer vilket bidrar till att utveckla och bibehålla en god närmiljö.

- Vi är mycket glada att Västerås stad anförtror oss detta uppdrag där vi kommer att leverera el som är framställd genom förnybar energiproduktion, nämligen vattenkraft, säger Eva Söderberg, Affärsområdeschef på Mälarenergi Elhandel.

Avtalet omfattar elleveranser om cirka 60 GWh/år med portföljförvaltning där staden har möjlighet att göra prissäkringar bortom avtalstiden vilket innebär ett mer jämnt och förutsägbart elpris.

- Det är mycket viktigt för oss att välja en framställning av energi som är hållbar och som bidrar till att vi fortsätter utveckla framtidens samhälle, säger Thomas Pennanen som är Enhetschef på Fastighetskontoret inom Västerås stad.