Elektroskandia och Solvio i solsamarbete

Från vänster: Mohamed Ezzo från Solvio, Håkan Svärd Elektroskandia och Henrik Stjernstad Elektroskandia. Fotograf Fredrik Eriksson.

Elektroskandia och Solvio ingår samarbete för att illsammans erbjuda ett heltäckande sortiment av solpaneler med tillbehör till Elektroskandias kunder. Målsättningen är att bli den ledande elgrossisten inom området.

Utifrån Elektroskandias krav på kvalitet och hållbarhet stöttar Solvio i uppdateringen av sortimentet av solpaneler och kringutrustning. Man hjälper även till att utveckla Elektroskandias tekniska kompetens inom solenergi. Sortimentet av solpaneler består bland annat av standardpaneler, ramfria glas/glas-paneler och Solrif-system vilket är ett byggsystem som integrerar solpanelerna i taket. De ramfria glas/glas-panelerna garanterar 90 procent av den installerade effekten efter 30 år och klassas som brandsäkrast på marknaden.

– Satsningen är ett viktigt steg i att erbjuda våra kunder ett komplett sortiment och den bästa kompetensen inom solenergi. Solvio har kunskapen och produkterna för att stötta oss i det arbetet. Vårt gemensamma synsätt är att integrera hållbarhet i alla delar av leverantörskedjan och erbjuda produkter av högsta kvalitet, säger Anders Nordlöw, VD Elektroskandia Sverige AB.

Elektroskandia har sedan tidigare en produktportfölj som innehåller bland annat laddstolpar för el-bilar, energieffektiv belysning och solpaneler. Nu ska företaget utöka ytterligare för att tillgodose de ökade behoven från kund och erbjuda framtidens hållbara energikällor.

– Förutsättningarna för solenergi i Sverige är goda. Vi har på flera ställen lika många eller fler soltimmar som vissa orter i Tyskland, där solenergin tas till vara i betydligt högre grad. Vårt kalla klimat är gynnsamt för solenergi då den avkylande effekten höjer solcellernas verkningsgrad, säger Mohamed Ezzo, ägare Solvio AB.

Solvio erbjuder lösningar inom solenergi och hjälper kunder med allt de behöver för att få sin solcellsanläggning väl fungerande och snygg på plats. De har sin huvudverksamhet i Sverige men verkar också i utvecklingsländer för att med hjälp av solenergi förse behövande med ström och rent vatten.

I första hand kommer produkterna från leverantörer i nära länder för att minska miljöpåverkan och säkerställa god affärsetik. Solpanelerna kommer bland annat från en leverantör som vunnit pris för grönaste industrilokal i EU. De förser sin solcells- och solpanelstillverkning med egen 100 procent grön el genom solenergi och bergvärme.