Veidekke bygger vindkraftparker utanför Sundsvall

Foto: O2

Eolus Vind har tilldelat Veidekke Anläggning uppdraget att uppföra vindkraftparkerna Kråktorpet och Nylandsbergen utanför Sundsvall. Uppdraget är en totalentreprenad med en ordersumma på 325 miljoner kronor.

Arbetet innefattar nybyggnation av vägar, kranplaner, komplett elnät och 61 betongfundament för vindkraftverken. Arbetena med projektet kommer att påbörjas omgående för att vara klar våren 2019.

- Det var med stor glädje och entusiasm vi mottog beskedet om att vi på Veidekke fått uppdraget. Detta projekt är som klippt och skuren för vår organisation. Veidekke och Eolus har byggt ett antal vindkraftparker tillsammans med stor framgång. Med Veidekkes involverande arbetssätt får vi fram all kompetentes och skapar de bästa lösningarna för projektet tillsammans med kunden, säger Mathias Rönnholm, Regionchef på Veidekke Anläggning Nord.

- Vi anser att Veidekke är ett företag med lång erfarenhet av att bygga vindkraftsparker i komplicerad terräng med snabba och effektiva lösningar samt har god kunskap i vilken produkt Eolus eftersträvar, säger Thomas Andersson, Byggchef på Eolus.

I projektet kommer Veidekke Anläggning Nord, Öst och Veidekke Grundläggning att samarbeta, Veidekke Grundläggning är specialister på att förankra betongfundamenten i berget.