Effektiv flödesmätare minskar elförbrukningen

SMC Automation AB lanserar deras senaste nyhet, flödesmätaren PF3A. SMC skriver i ett pressmeddelande att det är ofta som 80 procent av förbrukningen till 20 procent av förbrukarna och det är därför viktigt att identifiera vilka dessa storförbrukare är.

PF3A-serien är tillgänglig med anslutningarna 1” (30-3.000l/min), 11/2” (60-6.000l/min) och

2” (120-12.000l/min) med ett utökat flödesområde som standard. Det utökade flödesområdet innebär att antalet applikationer där PF3A är lämplig har blivit ännu fler, ett exempel är identifiering av mindre läckage.

PF3A har också fått en förbättrad motståndskraft mot fukt och partiklar tack vare sin by-pass- funktion och har nu ett fritt genomlopp som bland annat innebär att tryckfallet är reducerat med 75 procent.

Flödesmätaren har en 3-färgsdelad display som är vridbar för tydligare avläsning. Med en delad display är det möjligt att avläsa momentant och ackumulerat värde samtidigt och man kan även få färgindikering när förinställt värde är uppnått. Det går också att fjärravläsa sensorn till exempel med den analoga utgången för momentant värde eller pulsutgången för ackumulerat värde.