LeasePlan vill påskynda företagens beslut om elbilar

Foto: LeasePlan

LeasePlan Corporation N.V., verksamt inom operationell leasing, sluter nu upp bakom EV100, ett nytt globalt transportinitiativ som ska skynda på företags beslut om att välja elbilar. LeasePlan meddelar också att de kommer att byta ut hela sin egen flotta av tjänstebilar till enbart elbilar - det första stora leasingbolaget som tar detta initiative.

Nu lanseras EV100 i New York, ett nytt globalt företagsinitiativ för att öka användandet av elbilar och förbättra infrastrukturen. För lanseringen står The Climate Group, i samband med att myndighetsrepresentanter samlas under Climate Week NYC. Detta är det enda initiativet i sitt slag för att uppmuntra globala företag att byta ut sina bensin- och dieselflottor till elbilar före 2030. LeasePlan är en av tio partners till EV100. De resterande är Unilever, Baidu, IKEA Group, HP Inc., Vattenfall, PG&E, Deutsche Post DHL och Metro AG. LeasePlan är det enda företaget inom fordons- och leasingindustrin som ansluter sig till initiativet.

- Elfordon är den stora trenden nu och det kommer att tillta enormt i framtiden. Vi är därför glada över att bli en av grundarna av EV100-initiativet och att dessutom få arbeta med några av världens största företag för att påskynda och underlätta övergången till eldrivna transportfordon. Tillsammans kan vi göra skillnad: över hälften av alla bilar på vägarna tillhör idag nämligen företag, säger LeasePlans CEO Tex Gunning.

- Vi är också väldigt stolta över att vår egen tjänstebilsflotta framöver kommer att bestå av endast elbilar, vilket även gör oss till det första stora leasingföretaget som gör detta skifte. Vår ambition är att alla våra anställda ska köra elbilar år 2021. Vi uppmuntrar även andra företag att göra detsamma. Att övergå till en elbilsflotta är ett av de enklaste sätten för företag att minska sina utsläpp och hjälpa till att hantera klimatförändringen. LeasePlan bistår också gärna med rådgivning till andra företag som vill göra samma skifte, säger Tex Gunning.