Södra Cell Mörrum och Karlshamn Energi tecknar avtal

Foto: Södra

Karlshamn Energi och Södra Cell Mörrum har nu skrivit under ett nytt avtal om fjärrvärmeleveranser. Avtalet, som sträcker sig över 10 år, innebär att Södra Cell levererar biobränslebaserad restvärme till Karlshamn Energis fjärrvärmenät.

Det nya avtalet har möjliggjorts genom den nya indunstningsanläggning Södra Cell investerar i och kommer innebära ökade leveranser från Södra.

– Södras styrelse har beslutat om stora investeringar i Mörrum. Den nya 7-effektsindunstningen är ett viktigt steg i vår strategiplan att bygga ut produktionskapaciteten. Att den även möjliggör ökade energileveranser av fjärrvärme men också el och biobränsle ser vi som mycket positivt säger Stefan Sandberg Platschef på Södra Cell Mörrum.

Parterna inledde sitt samarbete kring fjärrvärme redan i slutet av 1980-talet. Genom åren så har det utvecklats i takt med att fjärrvärmenätet byggts ut. Idag är fjärrvärmenätet utbyggt i Asarum, Karlshamn, Mörrum och Svängsta tätorter och omfattar leverans till drygt 1 500 kunder.

– Det är mycket glädjande att vi tecknat ett nytt långsiktigt avtal, detta borgar för en fortsatt satsning på utbyggnad av fjärrvärmenätet, en stabil prissättning till våra kunder och fossilfri fjärrvärmeleverans, säger Anders Strange, vd på Karlshamn Energi.