Rekordresultat för Höganäs Energi

Foto: sxc.hu

Det gångna året visade sig vara mycket starkt för Höganäs Energi. Bolaget gjorde sitt bästa resultat någonsin. Koncernen gjorde ett plus på 35,3 miljoner kronor under 2015 och dubblade därmed vinsten från föregående år.

Enligt bolaget så kommer det mesta av vinsten att stanna kvar i bolaget för att återinvesteras i utbyggnad av fibernätet och förbättringar av elnätet. Resten delas stolt ut till ägaren Höganäs kommun.

För att göra ett rekordresultat måste många bitar falla på plats, vilket de gjorde under 2015. Vi har lyckats att öka intäkterna och sänka kostnaderna samtidigt som vi har bland de lägsta priserna på el och fjärrvärme i Skåne, säger Benny Ulmestig, vd på Höganäs Energi.

Alla affärsområden har utvecklats bra samtidigt som en stor del av det positiva resultatet kan förklaras av stora engångsintäkter. Extra roligt är att det nystartade affärsområdet elhandel går bättre än förväntat.

Höganäs Energi håller en fortsatt hög investeringstakt även under 2016 med budgeterade investeringar på 51 miljoner kronor. Av dessa avser 32 miljoner kronor fortsatt utbyggnad av fibernätet.