Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 24 2017
Senaste Nytt

OKQ8 inleder samarbete med elbilstillverkaren Tesla

Foto: OKQ8
Foto: OKQ8
Publicerad av
Joakim Sjöstedt - 28 nov 2014

Nu inleder OKQ8 ett långsiktigt samarbete med elbilstillverkaren Tesla för att underlätta laddning av elbilar i Sverige.

Samarbetet innebär en etablering av laddstolpar för Teslas elbilar på strategiska platser inom OKQ8:s stationsnätverk. Samarbetet är en del i OKQ8:s arbete för att uppmuntra och underlätta för människor i rörelse att göra hållbara val.

- Det krävs att olika aktörer samarbetar för att driva elektrifieringen och elbilsbeståndet framåt, därför är vi väldigt glada över att vi gör den här satsningen tillsammans med Tesla, säger Julie Chatterjee, Head of Business Development på OKQ8. Det är ett steg i arbetet för att underlätta vardagen för elbilsägare.

Tesla planerar att succesivt utöka antalet så kallade Superchargerstationer, där ett batteri som förbrukat halva sin energi kan laddas upp på cirka 20 minuter. Idag finns redan över 100 laddstationer runt om i Europa.

– Vi har stora planer på expandering i Sverige och arbetar för att etablera ett nätverk av Superchargerstationer runt om i landet, säger Peter Bardenfleth, skandinavisk Direktör på Tesla Motors. OKQ8 är en viktig samarbetspartner i den satsningen.

Första stationerna ut i den gemensamma satsningen är Sillekrog, Sundsvall och Ödeshög. Varje station kommer att ha mellan sex och åtta laddstolpar som kommer att kunna användas kostnadsfritt.

Annons