Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

SaltX ingår utvecklingsavtal med tyska Steinmüller

Bild: SaltX Technology.
Bild: SaltX Technology.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 jul 2019

 SaltX Technology ingår ett gemensamt utvecklingsavtal med Steinmüller Engineering GmbH (Steinmüller) för att bygga ett termiskt energilager baserat på Nano-coatat salt. Parterna har skrivit en gemensam utvecklingsplan där det första steget är att bygga en för-kommersiell pilot under 2020, där den tyska marknaden prioriteras.

Steinmüller är ett europeiskt ingenjörsföretag med fokus på storskaliga kraftanläggningar till energibolag och tillverkningsindustrier. Bolaget planerar nu för "energiewende" - ett program för övergång till förnybara energikällor i Tyskland - och de tror att termiska energilager baserat på Nano-coatat salt kan vara en viktig del av lösningen.

- Vi ser att SaltX patenterade teknik för att lagra energi i Nano-coatat salt kan vara en viktig del i energiomställningen. Vi vill nu utforska denna energilagringsmöjlighet ytterligare, säger Benedikt Tressner, Department Manager Consulting, Steinmüller Engineering

Parterna kommer att identifiera potentiella kunder under hösten 2019 med målet att inleda och bygga ett för-kommersiellt system under 2020.

 

Annons

Annons

Annons