Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

One Nordic tar drift och underhåll av 119 vattenkraftstationer

One tar projekt värt över 600 miljoner kronor. Foto: One
One tar projekt värt över 600 miljoner kronor. Foto: One
Publicerad av
Peter Höök - 27 jun 2019

Fortum tilldelar One Nordic ett större prestigeuppdrag inom vattenkraften – värt över 600 miljoner kronor. Avtalet innebär att One Nordic tar över ansvaret för underhåll inkl. mindre projekt och lokal drift av Fortums 119 vattenkraftkraftstationer, 232 dammar samt 209 aggregat i Gullspångsälven, Klarälven, Ljusnan, Ljungan, Dalälven, Indalsälven och Ångermanälven. Avtalet sträcker sig över tre år med option på ytterligare två år med start senast årsskiftet 2019/2020. I samband med avtalsövergång sker en verksamhetsöverlåtelse och One Nordic övertar cirka 200 medarbetare från nuvarande leverantör.

− Detta är ett otroligt spännande uppdrag för oss, säger One Nordics Vd Jonas Arvidsson. Vi har nu påbörjat integrationsarbetet med Fortum och tillsammans driver vi ett flertal delprojekt som ska säkerställa att alla inblandade är väl förbereda det datum som verksamhetsöverlåtelsen sker. All personal som ingår i nuvarande leverans kommer erbjudas anställning på One Nordic med bibehållna villkor.

− One har i många år arbetat med underhåll och drift samt tekniskt komplicerade projekt inom vattenkraften både i södra, mellersta och norra Sverige. Att vi nu i hård konkurrens vinner denna affär bevisar att vi är en av de ledande aktörerna inom vattenkraft i Sverige.

− Vår underleverantör är en nyckel för att underhålla vår vattenkraft optimalt, men också i att tillsammans utveckla framtidens vattenkraft. Vi har valt One eftersom vi värdesätter deras erfarenhet inom underhåll samt möjligheter till synergier med andra kunduppdrag och kompetenser inom företaget, säger Martin Lindström, chef för Fortums vattenkraftsanläggningar. Vi tror också att One Nordics organisationsmodell kommer passa Fortums sätt att arbeta och ge fördelar för oss i ett samarbete. Slutligen är det vår övertygelse att One Nordic kommer vara en stark partner i att utveckla underhållsarbetet bland annat genom digitalisering. Vi är övertygade att personalen och våran vattenkraft kommer vara i goda händer och ser fram emot att avtalet träder i kraft, fortsätter Martin Lindström.

Annons

Annons

Annons